Na voljo
Igor Jagodic je lastnik in glavni chef prestižne restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu. Michelinovo zvezdico je prejel leta 2022, že leta 2019 pa ga je vodič Gault&Millau priznal kot kuharja leta v Sloveniji, kar priča o njegovem izjemnem prispevku slovenski kulinariki.
Ena od prednosti dela v samem središču prestolnice je gotovo bližina lokalnih pridelovalcev hrane na osrednji ljubljanski tržnici, s katerimi Igor redno sodeluje in dobavlja sveže sezonske sestavine. V svojih jedeh pogosto izpostavi samo eno vrsto zelenjave, pripravljeno z različnimi tehnikami. Tudi v sladici tako ni izključena možnost uporabe rdeče pese, buče, ali špargljev.
Kljub nenehnim inovacijam pa se je na meniju chefa Jagodica vseeno tudi zakoreninilo nekaj zimzelenih jedi, kot so pečena in marinirana govedina, srna v divjačinski omaki s slanino ali na tri načine pripravljena cvetača z majonezo s tartufi. »Zakaj bi jih odstranil, če si jih gostje želijo in jih hvalijo? S spremembami bi jih le pokvaril.«, pravi in doda, da zanj najpomembnejši kulinaričen dosežek ni Michelinova zvezdica, temveč zadovoljstvo gostov.
Meni je prilagodljiv in sestavljen po dogovoru z naročnikom. Cena variira glede na število hodov in izbranih sezonskih sestavin chefa.
Vaše želje in preference opišite ob rezervaciji.